Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης #MadeinMycountryGR,#MadeinMycountry,#EvrosCenter









Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης #MadeinMycountryGR,#MadeinMycountry
Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης είναι ένας μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που λειτουργεί από το 2002 με σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και στόχο τη μελέτη, έρευνα και προβολή του πολιτισμού της Θράκης. Στεγάζεται σε ένα πέτρινο νεοκλασικό κτίριο του 1899 στην Αλεξανδρούπολη. Είναι ένα έργο αυτοχρηματοδοτούμενο και περιστασιακά επιχορηγούμενο από φορείς.
Αποτελεί παράδειγμα ενεργού παρέμβασης στην πολιτιστική παρουσία της ευρύτερης περιοχής και γι' αυτό το 2005 προτάθηκε για το Πανευρωπαϊκό Βραβείο Μουσείων και έλαβε Εύφημη Μνεία για τις παρεμβάσεις του στην τοπική κοινωνία.
Το 2015 τιμήθηκε από το Μουσείο Μπενάκη για τη συμβολή του στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, την έρευνα και την προβολή του πολιτισμού της Θράκης εντός και εκτός της Ελλάδας.
Η βιωματική μου σχέση με τον παραδοσιακό κόσμο της Θράκης με οδήγησε στην ίδρυση του Μουσείου. Ο στόχος είναι να διασωθεί ό,τι πιο αυθεντικό έχει παραδώσει η Θράκη να προβάλω την ιδιότυπη και ποικιλόμορφη πολιτισμική της έκφραση των ‘κατά φύσιν’ εθνοτικών ομάδων της περιοχής που καθημερινά και για αιώνες αποτυπώνεται στον ευρύτερο χώρο της. Το εθνολογικό και ιστορικό υλικό του ΕΜΘ,που συγκεντρώθηκε με πολύ κόπο και απαίτησε πολύ χρόνο, πιστεύω ότι διασώζει την τοπική ιστορία και παράδοση ως τμήμα μιας δυναμικής, που δεν στρέφεται μόνο προς το παρελθόν, αλλά βοηθάει και στη διαμόρφωση του αύριο.
ΑγγελικήΓιαννακίδου

FACEBOOK: Ethnological Museum of Thrace
INSTAGRAM: em_thrace

Η "Φτιαγμενο στη χωρα μου" ΚοινΣΕπ (MadeinMycountryGR) προβαλλει την ιστορια, την παραδοση και τις τεχνες του Εβρου, της Ανατολικης Mακεδονιας και Θρακης και της Ελλαδας.
"Τοπικο, παραδοσιακο, φτιαγμενο στη χωρα μου"

#MadeinMycountryKoinSEp,#MadeinMycountry,#MadeinMycountryGR,#MadeinMycountryCY,#MadeinGreece,#MadeinMycountryEU,#SayMadein2win,#Evros,#Greece,#MadeinMycountrySponsorships,#Hellas,#Cyprus,#ItisMadeinMycountry,#MadeinMycountryWorld,#MadeinMycountryNET,#MadeinMycountryInfo,#EvrosCenter,#MacedoniaCenter,#BalkansCenter,#Alexandroupoli


 


 

Comments